joi, 27 decembrie 2012

(Ne)Vinovat


-Karima.intinse araboaica mana infasurata in mateasea neagra.
-Theodor.Incantat.
Araboaica schimba niste priviri cu barbatul din fata ei.Era predestinata intalnirea lor.Nu era o simpla coincidenta.Intalnirile lor spontane , din ce in ce mai dese , schimbul de priviri nevinovat , chipul lor parca pierdut si pacatos ce nu se putea stapani din a urmari fiecare gest al fiecaruia.Si nimic nu mai putea opri atractia dintre ei.
Ochii ii picara pe telefon.Sunetul specific I-phone.ului le deranja confesiunea tacuta , linistea zgomotoasa , mintea goala si plina de ganduri , intalnirea mult asteptata.Se retrase de pe trecerea de pietoni si raspunse.
-Da iubitule.se auzi vocea rece a femei , dupa discutia fu neauzita.
*
O domisoara inalta si subtire , imbracata in uniforma hotelului unde era cazata , se apropie de aceasta si ii intinse o foaie scrisa de mana.Printre lacrimi si suspine o despacheta si incepu sa citeasca :
“Draga mea Karima ,
Stiu ca nu este bine cea ce fac , insa fiinta ta m-a captura de-a dreptu.
Vreau sa stiu daca simti acleasi lucru.Daca si inima ta bate mai
tare cand ma vede , daca fiecare cuvant adresat mie il gandesti de o mie de ori
inainte de-al rosti , daca stomacul ti-e inghitit de fluturi cand ma vezi ca zambesc.
Te astept la camera 501 , etajul 7.Sper sa nu ma insel.
Cu drag , al tau Theodor.”

Femeia nu mai rosti nimic.Insfaca hartia si-si ridica fusta incat sa poata alerga.Fugi prin holul hotelului , printre oameni , angajati si copii.Fugi pe scari , langa balustrade si pe holidoare.Fugi pana se lipi de usa lui.Apasa instinctive manerul si dadu buzna.Sari pe el si-l saruta.
Dormise la el in brate , dupa plecase sa se schimbe.Cobora si luara masa , se plimbasera prin parc si se oprira la o cafenea.Si dupa se intoarsera la el in camera.Asa continuara zile bune.Zi dupa zi simplele glume , imbratisari , dragalaseni facut alaturi de el o satisfaceau.
Theodor o lua pe sus si o invarti , creand un cerc din fuasta ei albastra pana in pamant , dupa o saruta si ii zambi dulce.Se apropie de ea si ii dadu jos hijabul de pe cap , aruncandu-l in lac.
-Theodor , ce faci?se incrunta aceasta punanu-si mainile pe cap.
-Iti dau libertate.
Barbatul se apropie si ii desfacut coda , aranjandu-i parul cret pana la brau.
-Niciodata nu as fi stiut ca esti atat de frumoasa.
-Theodor , da-mi baticul.rosti aceasta raspicat.
-Mai zi o data Theodor.ii lua acesta pometi intre palme.
-De ce?
-Pentru ca imi induiosezi inima cand rostesti “r”-ul tau rarait.zambi barbatul.
-Theodor…ii raspunse la rugaminte , suflandu-i incet aerul in fata , primind in schimb un sarut.
*
Karima combora din lift.In maini purta doua sticle de sampaie Dom Perignon Rose si o punga de cadou.Azi implinisera o luna de cand erau impreuna.O schimbase.O invatase ce este iubirea , iar ea la randul ei ce este obligatia.O eliberase din a mai fi dama de companie a unui afacerist.
Se pozitiona in fata unei oglinzi si-si sterse tusul scurt , isi aranja buclele imense si-si ridica topul crem.Se mai ruja o data si porni catre horidor.Linistea se perturba odata cu primirea unui mesaj de la sotul ei :”Surprinza!”.Il ignora si , ajunsa in fata usi , isi baga telefonul inapoi in plicul corai , asemenea sandalelori cu toc.
Ridicand privirea din geanta vazut boi barbati solizi si surpriza.
-Draga mea , o lua acesta in brate , s-a terminat totul.Luati-o.tipa acesta , in timp ce femeia scapa sampania , lasand ca mirosul ei dulce sa inmiresemeze holul.
Aceasta incerca sa se zbata , sa fuga , sa urle , insa nu reusi.Plansa , luata pe sus de barbati , batu in usa lui Theodor.Fara a observa cineva , acesta iesi si o vazu luata de acele matahale.Vru sa mearga dupa ea , insa nu indrazni.Stia ca o v-a rani mai rau.Fara de vlaga , aceasta sopti :
“Te iubesc.”


                                                     

4 comentarii:

  1. super poveste!de unde ti-a venit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-o seara cand eram pe langa Bulevardul Victoriei m-a elecrizat idea.Poate am fost inspirata si de filmul Anna Karenina.
      Multumesc.

      Ștergere
  2. si?ce se intimpla dupa? e prea mare suspansul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai...cam acesta este finalul.Un final dramatic , cea ce ma descrie cel mai bine.

      Ștergere

:)